Tajna broja 666?!

Go down

Tajna broja 666?!

Postaj by Melito on sri sij 26, 2011 11:02 am

Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zvijeri: jer je broj čovjekov i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest. (Otkrivenje 13:18)

Evo dragi forumaši. Što mislite tko ili što se krije pod ovim simboličkim brojem iz Otkrivenja?
avatar
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293
Join date : 11.01.2011
Age : 44
Lokacija : Sard

Korisnički profil http://krscanski.motionsforum.com

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Ime on čet sij 27, 2011 5:28 am

Pozdrav svima na forumu, evo jedno razmišljanje na temu.

Rimljani 70 godine razvaljuju Jeruzalem. Nemilice gaze židove i protjeruju do istrebljenja.
Ruše hram, započinje vječni sukob židova i apostola- onih što čuvahu Božje zapovijedi i vjeru u Isusa i onih što zatiru zapovijedi, ubica Kristovih, neuke rimljane.

Simbolički i stvarno velik je sukob na relaciji RIM-JERUZALEM i tada i danas.

Rimljani tada imaju svoj sustav brojeva(prikazan slovima) za koje se vrlo dobro zna u cijelom carstvu (primjenjena matematika, porezi, ekonomija itd.)

M - 1000
D - 500
C - 100
L - 50
X - 10
V - 5
I - 1

MDCLXVI je zapis broja 1666 ( to je najsažetiji zapis svih znakova-brojeva, ukupno 7 znakova)

DCLXVI je zapis broja 666 (najsažetiji zapis svih znakova- brojeva bez najvećeg M, ukupno 6 znakova)

usput, 6 dana radi sedmi dan posveti Bogu.

U broju 666 DCLXVI izostavljen je samo prvi i najveći M, a zastupljeni su svih ostalih 6 brojeva(znakova) u najsažetijem zapisu ovog brojevnog sustava.

Sustav gdje najviši, prvi, najveći -Bog- Tvorac- nije zastupljen ili gdje je nepriznat, je simbolizmom rimskih brojeva prikazan kao broj gdje je postrojen cijeli vrijednosni niz poretka ali bez Najvećeg.

Dakle, analogno, svaki stvoreni sustav koji nepriznaje Božije vrhovništvo je sustav broja 666.

Čovjek je dakako taj sustav koji stvara svoj daljnji sustav.

Ovo rješenje sam prihvatio kao validno, jer smatram da nije toliko velika tajna tog broja kao što se prikazuje. Samo jedno zgodno viđenje autora da u najkraćim crtam prikaže taj rimski otpad. Rimski u smislu ondašnjem, u današnjem smislu onih što ne čuvaju Božje zapovijedi i vjeru u Isusa.

Postoji još jedno možebitno rješenje iz Jeruzalemske Biblije(Rebić-Fučak-Duda)
kaže: broj 666 se na hebrejskom zapisuje kao- Neron-Cezar -

pitanje za poznavatelje hebrejskog brojevnog sustava jeli zapis(račun) točan ?

Komentari dobrodošli Very Happy

Ime

Broj postova : 46
Join date : 27.01.2011
Lokacija : Vukovarska

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Melito on čet sij 27, 2011 5:44 am

Već rani kršćani su pokušali odgonetnuti tko se skriva iza ovog broja....pa su mislili da je to možda Neron, kasnije Domicijan, rimski imperatori koji su svirepo progonili krščane....
Reformatori Luther, Calvin su pak mislili da se pod tim brojem skriva većinska srednjovjekovna crkva….U novije vrijeme neki misle da je to Hitler, ili možda Al Qaide…
I ljubitelji matematike su pokušali dešifrirati taj broj, pa tako imamo onu poznatu teoriju VICARIUS FILI DEI……zanimljivo, onda bi samo matemtičari išli na nebo……….
No nema nekih naznaka da se Ivan služio latinskim, niti je je predvidio da se 666 dešifrira pomoću latinskog….Ivan je pisao na grčkom, zašto onda ne koristimo grčku numerologiju…

Ali prava istina je ta da je Ivan razmišljao hebrejski….i knjiga Otkrivenja može se razumjeti samo ako se poslužimo slikama i simbolima iz Starog zavjeta…..

Gdje se još 666 koristi u Starom zavjetu….1. Kr 10, 14: “Zlato što je dolazilo Salomonu svake godine bilo je teško šest stotina i šezdeset i šest talenata” (2 Ljet 9,13)………

Odmah nakon ovog retka možemo primjetiti da on napušta Boga….Isto tako vidjet ćemo da je Salomon prekršio zapovijedi Božje oko toga….O čemu se zapravo radi….

Pročitajmo Ponovljeni zakon (5. Mojsijeva), 17 14-20): “Kad sitgneš u zemlju koju ti Jahve, Bog tvoj, daje; kad je zaposjedneš i u njoj se nastaniš, pa onda kažeš; Želim da nad sobom postavim kralja, kako ga imaju svi drugi narodi oko mene – tada ćeš onoga koga Jahve, Bog tvoj, odabere, sebi postaviti za kralja. Nekoga od svoje braće postavi sebi za kralja, a ne smiješ postavljati nad sobom tuđina, koji ti nije brat. Samo neka ne drži mnogo konja, i ne šalje naroda u Egipat da poveća broj konja. Jer vam je Jahve rekao: “Ovim se putem više nikada ne vraćajte.” I neka nema mnog žena, da mu srce ne pođe stranputicom; i neka sebi ne gomila srebra ni zlata! A kad sjedne na kraljevsko prijestolje, neka sebi na svitak prepiše ovaj Zakon od svećenika Levijaca. Neka ga drži uza se; neka ga čita sve vrijeme svoga života da nauči bojati se Jahve, Boga svoga; držati sve riječi ovoga Zakona i vršiti ove odredbe; da se svojim srcem ne uzdigne iznad svoje braće i da ne skerene o dove zapovijedi ni desno ni lijevo, kako bi dugo kraljevao, on i sinovi njegovi, u Izraelu.”

Koje sve zapovijedi je Salomon prekršio…..Izvještaj iz 1 Kraljevima kaže da je Salomon sakupio 1400 bojnih kola i 12000 konja koje je dovozio upravo iz Egipta…Drugo rekli smo da je svake godine Salomonu dolazilo 666 talenata zlata…1 talenat = 34, 272 kg…a srebro je bilo bezvrijedno u njegovo vrijeme….Imao je 700 kneževskih žena I 300 inoča….Drugim riječima Salomon se uzdao u sebe i činio je po svojoj volji što je htio, uzdizao se iznad ostale braće…Salomonov prihod od 666 talenata zlata bio je zbroj svih njegovih dostignuća njegovom vlastitom silom – bez Boga. To je čovjekov broj iz Otk 13, koji simbolizira ljudska dostignuća….Sve ono što čovjek postiže bez Boga ništavno je…..Salomon se uzoholio iznad ostale braće…a znamo da je ponos, oholost prvi grijeh Sotone koji je htio postati kao Bog….veoma strašan grijeh….I Ivan piše onim sedmerim crkvama da ne padnu u ovakav grijeh….
avatar
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293
Join date : 11.01.2011
Age : 44
Lokacija : Sard

Korisnički profil http://krscanski.motionsforum.com

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Melito on čet sij 27, 2011 5:47 am

Isto tako broj 666 simbolizira oholu i buntovnu silu koja vjeruje da sve može postiči svojom vlastitom snagom (Otk 13,5)…Ona ne samo da huli na njegovo ime nego vodi rat protiv Božjeg naroda……u Danijelu I Otkrivnju ima dosta paralela…Koja sila je progonila Božji narod po Danijelovoj knjizi? Babilon koji je bio ohol i buntovan, protivio se Bogu i vrijeđao ga….Zanimljivo je da su babilonska matematika i njihov mjerni sistem temeljeni na broju 6…

Zahvaljujući starim Babiloncima mi danas mjerimo vrijeme šesticama, 60 min I 60 sek…vrijeme je novac reći će neko….a upravo je novac i bogatstvo oni krivci koji ljude odvajaju od Boga….I najzad onaj kip koji je podigao kralj Nabukodonozor je bio visok 60 a širok 6 lakata…da broj 6 je bio važan u babilonskoj religiji….Babilon koji je živio bez Boga morao je pasti jer se protivio Bogu i progonio Božji narod…Isto tako na kraju vremena će Babilon progoniti Božji narod…Svi oni koji pokušavaju svojom silom ići naprijed, ko god zaboravlja Bogu pripisati svoje uspjehe, ko god ne traži u Bogu nadahnuće i snagu za svaki svoj korak, spada u Sotonin tabor. Bez obzira je li riječ o rimskom caru, državniku, nekoj instituciji, ili meni osobno…
avatar
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293
Join date : 11.01.2011
Age : 44
Lokacija : Sard

Korisnički profil http://krscanski.motionsforum.com

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Ime on čet sij 27, 2011 6:47 am

Rimska okupacija je trajala stvarno dosta vremena u području gdje je boravio Ivan.

Mislim da je nemoguće bilo neznati rimski sustav brojeva u to vrijeme, ne cjelokupni rimski jezik i pismo, već samo brojevni sustav, koji je btw prilično jednostavan, a sigurno je bio često plasiran kroz primjenjenu matematiku, poreze, službene zapise itd...

Pitanje što se znalo o Rimu u to vrijeme, tko su okupatori.

Znalo se vjerovatno da je iznimno bogat grad, sjecište svijetskih puteva, znalo se da leži na 7 brežuljaka, da se vlast prostire nad mnogim zeljama pucima itd... da su pljačkaši, nasilnici, pederi, ubice. Da su paralelni babilonskom bezbožnom modelu života. Rim(tada) je Novi Babilon.

Danas bi mogli kazati da je Rimsko ondašnje bezbožno sjeme izraslo u kukolj mnogo većih razmjera po cijelom svijetu, i da danas taj bezbožni model ima mnoga nova imena. Jedno je zajedničko svima - sve je tu prisutno, osim Najvećeg.

Temeljna vrijednost nije Bog, pa čak niti čovjek, nego zlato(mrtvo, nijemo, neživotno). Odlična paralela je Salomonov primjer.

Također i šestice babilonske se paralelno pojavljuju u DCLXVI.

Ime

Broj postova : 46
Join date : 27.01.2011
Lokacija : Vukovarska

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Darko on sri vel 09, 2011 4:50 am

Neke crkve vole tumačenje da je 666 VIcarius Fillidei, ali u zadnje vrijeme to se sve više napušta. Sada je trend vjerovanja da je 666 sustav čovjeka koji je otišao od Boga, npr. vidi u SZ gdje se na 2 mjesta pojavljuje taj broj i izvrši egzegezu teksta. No, pitanje je kako će biti "udaren" žig u posljednje dane, i što on u biti znači. Može značiti svašta, sve zavisi od toga koliko dugo će Bog odgađati dolazak na zemlju. Živi bili pa vidjeli i našli se gore u vječnosti, ostalo su sve trice i četvrtice!
Amen braćo!

Darko

Broj postova : 5
Join date : 04.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by amos on sri vel 09, 2011 5:32 am

Verujem da u današnje vreme postoje ljudi koje motiviše Bog i koje motiviše novac.Biblija nas jasno uči da se ne može služiti dva Gospodara i Bogu i mamonu.Tako da verujem da je sam žig odbijanje Božijeg duha i prvi čovek ikada obeležen tim žigom je bio Kain. I sada kako je način na koji je se manifestovalo na Kainu tako će se manifestovati na njegovim sinovima , dakle građenjem mateijalnih stvari, gradova, industrija itd... Tako da primarna manifestacija žiga zveri je materijalizam i na taj način će se otkriti uvek onaj koji je pod tim žigom, voleće novac više nego Boga . Stoga ta zabrana kupovanja i prodavanja će samo napraviti razliku između onih koji će rađe da se pokore Bogu pa makar i oskudevali i onih koji će rađe da naprave kompromis radi egzistencije.
Tako da verujem na kraju da sam broj 666 označava blagostanje materijalnog karaktera, a žig zveri je duhovna pozadina toga.

_________________
Neka se ime Isus proslavi kroz Njegovu crkvu, kroz one koji su spremni svega da se odreknu radi Njegovog imena.
avatar
amos
Global Moderator
Global Moderator

Broj postova : 170
Join date : 11.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Ime on sri vel 09, 2011 5:55 am

Smatram da ta "tajna" ili zagonetka nije neka misterija ili komplikacija za koju trebaju stoljeća i tisućljeća umovanja, već da čovjek teško prihvaća i tumači jednostavnost objavljene poruke.

Nepratim crkvene trendove vjerovanja, ali sve što ima jednostavnost i jasnoću izvedbe i tumačenja - uzimam u obzir, neovisno o kojem subjektu-tumaču je riječ. Neke će stvari prije protumačit dijete nego sto biskupa i episkopa i pismoznanaca.


Ime

Broj postova : 46
Join date : 27.01.2011
Lokacija : Vukovarska

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Ime on sri vel 09, 2011 6:17 am

amos je napisao/la: Biblija nas jasno uči da se ne može služiti dva Gospodara i Bogu i mamonu.Tako da verujem da je sam žig odbijanje Božijeg duha i prvi čovek ikada obeležen tim žigom je bio Kain. I sada kako je način na koji je se manifestovalo na Kainu tako će se manifestovati na njegovim sinovima , dakle građenjem mateijalnih stvari, gradova, industrija itd... Tako da primarna manifestacija žiga zveri je materijalizam i na taj način će se otkriti uvek onaj koji je pod tim žigom, voleće novac više nego Boga . Stoga ta zabrana kupovanja i prodavanja će samo napraviti razliku između onih koji će rađe da se pokore Bogu pa makar i oskudevali i onih koji će rađe da naprave kompromis radi egzistencije.

Mislim da je ovo dobar trag, dodao bi još: da će više volit i poštovat , ne samo materijalno, nego i sva duhovna dostignuća čovjeka, posebno uredbe ljudske koje se suprostavljaju Božijim, nego Boga.
Kako će se manifestirati žig? Možda se već manifestirao, možda ga svi neznajući nosimo pa ga više nemožemo prepoznati. Volio bi vjerovati da nije tako, ali pošteno je izrazit ovu sumlju.

Ime

Broj postova : 46
Join date : 27.01.2011
Lokacija : Vukovarska

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by amos on sri vel 09, 2011 6:35 am

Ime je napisao/la:
amos je napisao/la: Biblija nas jasno uči da se ne može služiti dva Gospodara i Bogu i mamonu.Tako da verujem da je sam žig odbijanje Božijeg duha i prvi čovek ikada obeležen tim žigom je bio Kain. I sada kako je način na koji je se manifestovalo na Kainu tako će se manifestovati na njegovim sinovima , dakle građenjem mateijalnih stvari, gradova, industrija itd... Tako da primarna manifestacija žiga zveri je materijalizam i na taj način će se otkriti uvek onaj koji je pod tim žigom, voleće novac više nego Boga . Stoga ta zabrana kupovanja i prodavanja će samo napraviti razliku između onih koji će rađe da se pokore Bogu pa makar i oskudevali i onih koji će rađe da naprave kompromis radi egzistencije.

Mislim da je ovo dobar trag, dodao bi još: da će više volit i poštovat , ne samo materijalno, nego i sva duhovna dostignuća čovjeka, posebno uredbe ljudske koje se suprostavljaju Božijim, nego Boga.
Kako će se manifestirati žig? Možda se već manifestirao, možda ga svi neznajući nosimo pa ga više nemožemo prepoznati. Volio bi vjerovati da nije tako, ali pošteno je izrazit ovu sumlju.
Ovo mi se sviđa, baš ide tragom koji po mom razumevanju je ispravan. Biti crkveni član bez svetog Duha je još jedna manifestacija žiga zveri. To je verujem ta delotvorna zabluda koja dolazi na ljude, ada misle da služe Bogu a ustvari nesvesno služe sotoni.Kako ? Pa tako što upravo prihvataju ljudske uredbe i revno ih vrše ne razumevajući o čemu se tu ustvari radi. Kao Kain kada je prineo žrtvu ali nije imao otkrivenje kakvu žrtvu, no on je bio religiozan zar ne ? Ali je ipak napao svog brata jer je bio duhovan a on sam telesan. Lično verujem da svako ko bude na bilo koji način povezan sa ekumenskim pokretom će primiti taj žig isto, bilo da se slaže bilo da se ne protivi toj ideji. Tako da, sviđa mi se smer u kom si se uputio.Verujem da mnogi koji danas sede u crkvenim klupama i stolicama imaju žig zveri pritom misleći da služe Bogu, oni ustvari služe organizaciji koja je već sklopila pakt sa sotonom kroz ekumenu, ili pak kroz odstupanje od Božije reči .

_________________
Neka se ime Isus proslavi kroz Njegovu crkvu, kroz one koji su spremni svega da se odreknu radi Njegovog imena.
avatar
amos
Global Moderator
Global Moderator

Broj postova : 170
Join date : 11.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Ime on sri vel 09, 2011 6:51 am

Tko hoće život svoj spasiti - izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga.

Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu.

Amos, možeš li komentirati moje viđenje Zvijeri i Lažnog proroka u temi 144000. Pozdrav.

Ime

Broj postova : 46
Join date : 27.01.2011
Lokacija : Vukovarska

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tajna broja 666?!

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.