Ko je DRUGI UTEŠITELJ o kome je Isus govorio???

Go down

Ko je DRUGI UTEŠITELJ o kome je Isus govorio???

Postaj by Aladin on sri sij 19, 2011 6:17 am

KO JE DRUGI UTEŠITELJ???
Biblija kaže VEOMA JASNO da je Otac Isusa Hrista.
Mat 1:18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nijesu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha svetoga.
Luk 1:34 A Marija reče anđelu: kako će to biti kad ja ne znam za muža?
Luk 1:35 I odgovarajući anđeo reče joj: duh sveti doći će na tebe, i sila najvišega osjeniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se sin Božij.
Dakle, OTAC Isusa iz Nazareta je prema Svetom Pismu SVETI DUH!!!
To ustvari znači da su Titule Otac i Sveti Duh odnose na jednu i jedinu Božansku Osobu, koja je u večnosti BILA VEČNI DUH. Da, to je Sveti Duh, Bog o kome je pričao čovek Isus Hrist, koga je nazvao SVOJIM OCEM, Yahweh Elohim! Dakle, kada je Isus rekao JA ću vam poslati DRUGOG utešitelja, to nije imalo značenje da će doći neki DRUGI Bog, već da će doći OČEV DUH (Seti Duh) koji će živeti u nama; taj Duh se još zove HRISTOV DUH, jer u čoveku Isusu bio je upravo Otac ili Sveti Duh koji Ga je vodio: Luk 4:1 Isus pak pun Duha svetoga vrati se od Jordana, i odvede ga Duh u pustinju. Takođe Isus je rekao OTAC (Sveti Duh) KOJI PREBIVA U MENI ON ČINI TA DELA!
Isus tog DRUGOG utešitelja (Svetog Duha) naziva još i DUHOM ISTINE i kaže: Jovan 14:17 Duha istine, koga svet ne može da primi, jer ga ne vidi i ne poznaje; vi ga POZNAJETE, zato što boravi kod vas (bio je u Isusu) i biće u vama (kada dođe Pentekost). 18 Neću vas ostaviti sirotne, doći ću k vama. A SADA ISUS KAŽE, DA ĆE TO BITI USTVARI ON KOJI ĆE DOĆI K NAMA??? Kako je to moguće? Pa, videli smo da su Otac i Sveti Duh titule za Božansku osobu (ne osobe) koja je DUH (Jovan 4:24) i koja je začela čoveka Isusa iz Nazareta! No kada je Isus govorio o Božanskim titulama, On ih je konačno sve OBJEDINIO POD JEDNIM IMENOM i rekao u Mateju 28:19: "Idite i krstite u IME (ne imena), Oca (titula), Sina (titula) i Svetog Duha (titula)..." Ako se zna da su TITULE Otac i Sveti Duh samo titule objava JEDNOG BOGA koji je začeo Isusa iz Nazareta u Devici Mariji; onda JE TAKOĐE I SIN, titula objave tog ISTOG BOGA; jer Isus je tako rekao! Tako da se SVE TRI titule odnose na JEDNU BOŽANSKU OSOBU Yahweh Elohim. Isus je rekao OTAC ĆE VAM POSLATI DRUGOG UTEŠITELJA (Očev Duh), Svetog Duha...I onda tog Duha naziva DUHA ISTINE! I onda je rekao: "Duha koga svet ne poznaje, ALI VI GA POZNAJETE, zato što boravi među vama (Sveti Očev Duh je bio među njima u telu Isusa iz Nazareta) i BIĆE U VAMA (kada bude došao dan Pentekost)."
A onda Isus pravi veliki zaokret, i nastavlja da govori: "TO ĆU USTVARI BITI JA KOJI ĆU DOĆI KVAMA..." Jovan 14:18 Neću vas ostaviti sirotne, doći ću k vama. I onda vidimo da je ustvari DOŠAO Sveti Duh-DRUGI UTEŠITELJ-DUH ISTINE!
Šta to ustvari znači? DUH koji je bio među njima u Isusu iz Nazareta, i govorio im kroz Isusova usta i UJEDINIO SE SA ČOVEKOM ISUSOM, sada će doći NA DRUGAČIJI NAČIN među njih, VIŠE NEĆE BITI EMANUEL (Bog sa nama) u obliku čoveka Isusa; već sada će biti BOG U NAMA=Sveti Duh; ali zato što su se taj DUH i čovek Isus UJEDINILI NA RECI JORDANU; Isus je rekao: "Neću vas ostaviti sirotane, doćiću k vama!"
Ili isto to Isus kaže na drugom mestu: GDE GOD SE SKUPE DVOJE ILI TROJE, JA ĆU BITI MEĐU NJIMA. Isus može biti na svakom mestu gde se ljudi skupe na različitim mestima u isto vreme, samo prisutan kao Sveti Duh, a NE KAO ČOVEK. No Isus kaže TO SAM JA KOJI SAM MEĐU VAMA!!!
Apostoli su znali TU VELIKU TAJNU, da su Otac, Sin i Sveti Duh, TITULE OBJAVA TOG JEDNOG BOGA (Yahweh Elohim), KOJI JE MEĐU NJIMA POSTAO TELO, i tim dolaskom u telo OBJAVIO SVOJE SPASENJE, i zato se dete zvalo Yahweh (Elohim=Emanuel) je spasitelj=Yehoshua
Yehoshua je ustvari Hebrejsi rečeno Ime Isus. Apostol Pavle kaže u 1Tim 3:16, da je TO VELIKA TAJNA, kako JE VEČNI DUH, JEDAN JEDINI BOG postao telo, postao čovek i ta tajna može da se primi samo OTKRIVENJEM, ne citatomontažama. I zato najbolje je da verujemo u to, i dok budemo verovali, Bog će videti da smo ozbilji i otkriće i našem razumu tu istinu.
Shalom i pozdrav!

Aladin

Broj postova : 6
Join date : 16.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.