Rimokatolička Crkva

Go down

Rimokatolička Crkva

Postaj by IHS on pon sij 17, 2011 5:01 am

KATOLIČKA crkva se suočava s velikim poteškoćama. Emancipacija obitelji i pojedinaca u političkom, društvenom, ekonomskom i duhovnom smislu je skrivila eroziju katoličanstva, smatra Vatikan. Katolički disidenti imaju svoje razloge koje navode: lažni moral, licemjerje, laž i nepriznavanje grijeha najviše se zamjera Katoličkoj crkvi.

Katolička crkva u Njemačkoj prolazi kroz svoje najgore dane. Najveći broj vjernika odriče se Crkve zbog pedofilije i korupcije u svećeničkim redovima. Od 1995. godine je u Njemačkoj više od 90 svećenika i laika osumnjičeno za seksualna zlostavljanja.

U biskupiji Rottenburg-Stuttgart je sredinom prosinca 2010. godine 17.659 vjernika okrenulo leđa Katoličkoj crkvi. Broj alarmantan kad se zna da je primjerice u cijeloj 2009. godini Crkvu napustilo samo 4563 vjernika.

Radikalan pad broja vjernika ugrožava i financijsko blagostanje Crkve u Njemačkoj jer vjernici u Njemačkoj plaćaju porez crkvi kojoj pripadaju.

Osim velikoga broja osoba koje napuštaju Katoličku crkvu, velik broj vjernika u Njemačkoj prelazi u protestante. Samo u prošloj godini je to napravilo 20 posto njemačkih katolika.

U istim problemima se našla i Crkva u Belgiji gdje vjernici masovno traže da ih se ispiše iz crkvenih knjiga.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vatikan-u-problemima-katolicka-crkva-gubi-doticaj-sa-suvremenim-covjekom/533459.aspx
avatar
IHS

Broj postova : 19
Join date : 13.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rimokatolička Crkva

Postaj by Melito on pon sij 17, 2011 5:05 am

Čuo sam da u Njemačkoj vjernici plaćaju porez, no ovo da je 20% katolika prešlo u protestantizam i to samo prošle godine, to je vrlo velik broj. Znam da je u Južnoj Americi veliki broj katolika prešao u protestantske crkve, a da se to događa u Njemačkoj, nisam znao dok nisam pročitao ovaj izvještaj.
avatar
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293
Join date : 11.01.2011
Age : 44
Lokacija : Sard

Korisnički profil http://krscanski.motionsforum.com

[Vrh] Go down

Re: Rimokatolička Crkva

Postaj by Davor on uto sij 18, 2011 1:32 pm

prvi korak...ovo je samo pocetak uz ono papino priznanje za nepostojanje cistilista...
bravo,slava Bogu...
avatar
Davor
početnik
početnik

Broj postova : 72
Join date : 14.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rimokatolička Crkva

Postaj by AOF on uto sij 18, 2011 1:46 pm

Davor je napisao/la:prvi korak...ovo je samo pocetak uz ono papino priznanje za nepostojanje cistilista...
bravo,slava Bogu...

Papa nije rekao da čistilište ne postoji, rekao da je samo da to nije fizičko mjesto već stanje duše. A to je rekao i za raj i pakao.
avatar
AOF
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 103
Join date : 14.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rimokatolička Crkva

Postaj by amos on uto sij 18, 2011 3:55 pm

Sve je to samo zamazivanje očiju javnosti, pokušavaju da se očiste da bi još lakše zavrbovali protestante da se uključe sa njima u saradnju kroz ekumenu.Mudri su ti katolici uvek bili zato toliko i traju zar ne? Ali nemojmo nasedati na to, svi ti koji su prešli u protestantizam naglo će i da povuku protestantizam nazad kod njihove majke crkve, koja će iskoristiti taj dren da izlije polako napolje svo ogorčenje i povrati poverenje kod ljudi, jer evo oni su rešili problem.
avatar
amos
Global Moderator
Global Moderator

Broj postova : 170
Join date : 11.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rimokatolička Crkva

Postaj by SIPA on pon vel 07, 2011 3:13 pm

Najbitniji problem s Rimokatoličkom crkvom leži u vjerovanju da vjera u Krista nije dovoljna za spasenje. Biblija jasno i dosljedno tvrdi da primanje Isusa Krista kao Spasitelja, po milosti kroz vjeru, jamči spasenje (Ivan 1,12; 3,16. 18. 36; Djela 16,31; Rimljanima 10,9-10. 13; Efežanima 2,8-9). Rimokatolička crkva to odbacuje. Prema službenom stajalištu Rimokatoličke crkve, čovjek mora vjerovati u Isusa Krista I krstiti se I primiti Euharistiju zajedno s drugim sakramentima I pokoravati se odredbama Rimokatoličke crkve I vršiti zaslužna djela I ne umrijeti u bilo kojem smrtnom grijehu I itd., itd., itd. Katoličko odstupanje od Biblije po pitanju ovoga najbitnijeg pitanja, o spasenju, znači da katoličanstvo jest lažna religija. Čovjek koji vjeruje u ono što Katolička crkva službeno uči neće biti spašena. Bilo kakva tvrdnja da se djela ili rituali moraju dodati vjeri kako bi se postiglo spasenje zapravo znači da Isusova smrt nije bila dovoljna da u cjelosti plati naše spasenje.

Premda je spasenje samo po vjeri najbitnije pitanje, ipak postoje mnoge druge razlike i proturječja. Rimokatolička crkva naučava mnoga vjerovanja koja se ne slažu s onime što uči Biblija. To su: apostolsko naslijeđe, štovanje svetaca ili Marije, molitve svecima ili Mariji, papa / papinstvo, krštenje beba, transupstancijacija, opće indulgencije / oproštajnice i Čistilište. Premda katolici tvrde kako ih Sveto pismo potvrđuje, ni jedno od ovih učenja nema nikakva temelja u jasnom učenju Svetoga pisma. Ti pojmovi temelje se na katoličkoj predaji, a ne na Božjoj riječi. Zapravo, svi proturječe biblijskim načelima.

Što se tiče pitanja »Jesu li katolici spašeni?«, na njega je nešto teže odgovoriti. Nije moguće dati sveopću izjavu o spasenju svih članova bilo koje kršćanske denominacije. Nisu SVI baptisti spašeni. Nisu ni SVI prezbiterijanci spašeni. Nisu ni SVI luterani spašeni. Spasenje se utvrđuje po osobnoj vjeri isključivo u Isusa za spasenje, a ne po nazivu denominacije. Unatoč nebiblijskim vjerovanjima i običajima Rimokatoličke crkve, postoje iskreni vjernici koji pohađaju rimokatoličke crkve. Mnogo je rimokatolika koji su se iskreno pouzdali isključivo u Isusa Krista za spasenje. Ipak, ovi katolički kršćani su vjernici unatoč učenju Rimokatoličke crkve a ne zbog njega. Katolička crkva donekle poučava iz Biblije i usmjerava ljude ka Isusu Kristu kao Spasitelju. Zbog toga, ljudi se ponekad spašavaju i u katoličkim crkvama. Biblija ima utjecaj gdje god ju naviještaju (Izaija 55,11). Katolički kršćani u Rimokatoličkoj crkvi ostaju iz neznanja o tome što ona zbilja vjeruje, zbog obiteljske tradicije i pritiska obitelji i prijatelja ili iz želje da i druge katolike pridobiju za Krista.

Katolička crkva u isto vrijeme mnoge odvodi od prave vjere i odnosa s Kristom. Nebiblijska vjerovanja i običaji Rimokatoličke crkve Kristovim neprijateljima često su pružala priliku da hule na Boga. Rimokatolička crkva nije crkva koju je Krist ustanovio. To nije crkva koja se temelji na apostolskom učenju (koje je opisano u Djelima apostolskim i novozavjetnim poslanicama). Premda su Isusove riječi u Marku 7,9 bile upućene farizejima, one točno opisuju Rimokatoličku crkvu: »Vi zgodno ukidate – nastavi on – Božju zapovijed da držite svoju predaju!«
avatar
SIPA

Broj postova : 13
Join date : 01.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rimokatolička Crkva

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.