Jahači Apokalipse

Go down

Jahači Apokalipse

Postaj by Melito on uto vel 08, 2011 11:00 am

Evo, ovdje možemo komentirati tekstove iz Otkrivenja 6, 1-8, a koji govore o 4 jahača. Što mislite da li je riječ o razdobljima ili posljednjem vremenu? Isto tako što koji jahač predstavlja?

"Vidjeh: kad Jaganjac otvori prvi od sedam pečata, začujem gdje prvo od četiri bića govori glasom kao gromovnim: "Dođi!" Pogledam, a ono konj bijelac i u njegova konjanika luk. I dan mu je vijenac te kao pobjednik pođe da pobijedi. Kad Jaganjac otvori drugi pečat, začujem drugo biće gdje govori: "Dođi!" I iziđe drugi konj, riđan. I njegovu je konjaniku dano dignuti mir sa zemlje da se ljudi među sobom pokolju. I dan mu je mač velik. Kad Jaganjac otvori treći pečat, začujem treće biće gdje govori: "Dođi!"

Pogledam, a ono konj vranac i njegovu konjaniku u ruci tezulja. Tada začujem kao neki glas isred četiriju bića gdje govori: "Mjera pšenice za denar! Tri mjere ječma za denar! A ulju i vinu ne udi!" Kad Jaganjac otvori četvrti pečat, začujem glas četvrtoga bića gdje govori: "Dođi!" Pogledam, a ono konj sivac; konjaniku njegovu ime je "Smrt" i prati ga Podzemlje. Dana im je vlast nad četvrtinom zemlje: ubijati mačem i glađu i smrću i zvijerima zemaljskim.

_________________
Ef 6,17: Prihvatite...i mač Duha, to jest riječ Božju
avatar
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293
Join date : 11.01.2011
Age : 44
Lokacija : Sard

Korisnički profil http://krscanski.motionsforum.com

[Vrh] Go down

Re: Jahači Apokalipse

Postaj by amos on sri vel 09, 2011 7:49 am

Ono što verujem je da nema četiri jahača , već četiri različita konja no jahač je uvek isti. Jahač je antihrist ili pak duh antirhrista koji jaše kroz crkvena doba .

_________________
Neka se ime Isus proslavi kroz Njegovu crkvu, kroz one koji su spremni svega da se odreknu radi Njegovog imena.
avatar
amos
Global Moderator
Global Moderator

Broj postova : 170
Join date : 11.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.